Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, audiat ca martor într-un proces privind mafia

26 sep. 2014,, 18:30   Externe
4117 0
Foto: rg.ru
Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, va fi audiat ca martor într-un proces cu privire la presupuse negocieri secrete între stat şi mafie, potrivit unei decizii a Curţii cu Juri din Palermo, în Sicilia. Preşedintele a precizat ulterior că poate depune mărturie „cât mai curând posibil”.

''Iau act de decizia Curţii cu Juri. Pot depune mărturie cât mai curând posibil'', a afirmat preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei.

Presa italiană, citată de Mediafax, a anunţat, că data audierii preşedintelui Italiei încă nu a fost decisă, dar ea se va desfăşura cu uşile închise, la Palatul Quirinal, sediul Preşedinţiei.

Preşedintele Giorgio Napolitano a dat asigurări în octombrie 2013 că nu deţine informaţii cu privire la acest dosar, însă este pregătit să depună mărturie.

Procesul a fost deschis în martie 2013 la Palermo şi vizează presupuse negocieri secrete între oficiali guvernamentali şi lideri mafioţi, la începutul anilor 1990, care aveau scopul de a evita continuarea unui val de atentate sângeroase.

Printre cei zece acuzaţi în acest dosar figurează şi ministrul de Interne din acea perioadă, Nicola Mancino, şi liderul mafiot Toto Riina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?