X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Ana Guțu cere ca Renato Usatîi să fie cercetat penal

26 sep. 2014,, 10:55   Politică
8189 16
Foto: noi.md
Deputata din partea Partidului Liberal Reformator Ana Guțu a expediat un demers procurorului general și directorului CNA, prin care cere anchetarea acțiunilor pre-electorale ale lui Renato Usatîi. Guțu afirmă că activitățile omului de afaceri trebuie investigate sub aspectul acțiunilor de spălare a banilor și finanțarea partidului din exterior, relatează NOI.md cu referire la articolul publicat pe blogul acesteia.

„Sesizez instituția în vederea demarării unei anchete penale și administrative pe numele lui Renato Usatîi, verificînd astfel legalitatea activităților sale pre-electorale, prin organizarea de concerte însoțite de coruperea cetățenilor, cu utilizarea banilor cash. Vă rog să investigați dacă aceste activități, coroborate cu dubla cetățenie a lui R.Usatîi, sînt conforme legislației Republicii Moldova”, se arată în demersul Anei Guțu.

Deputata a făcut referire în cererea expediată la articolul 243 din Codul penal, care se referă la spălarea banilor, articolul 352 – Falsul în declarații, la Legea cu privire la partidele politice, precum și articolul 48 din Codul contravențional – Folosirea în alegeri sau la referendum a fondurilor venite din străinătate sau a fondurilor nedeclarate public.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?