Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

CNPF a autorizat reorganizarea CET-2 Chişinău prin absorbţia societăţii CET-1

25 sep. 2014,, 13:30   Societate
3757 0
Foto: ria.ru
CET-2 Chişinău va fi reorganizată prin fuziune (absorbţie) cu CET-1. Consiliul de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a aprobat reorganizarea.

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la un comunicat al CNPF, că întreg Consiliul de administraţie a înregistrat majorarea capitalului social al CET-2 cu peste 159,2 milioane de lei prin plasarea în cadrul unei emisiuni suplimentare a 15,9 milioane de acţiuni ale societăţii cu valoarea nominală de 10 lei, din contul contribuțiilor nepecuniare.

Anterior, decizia de reorganizare a CET-2 prin absorbţia societăţii CET-1 a fost aprobată de Guvern la propunerea Ministerului Economiei, deoarece hotărîrea precedentă de reorganizare a întreprinderilor din complexul termoenergetic al Chişinăului prin înfiinţarea pe baza acestora a întreprinderii noi "Termoelectrica" a fost contestată în instanţa de judecată de către un consilier municipal.

Ca urmare, procedura de comasare a întreprinderilor a fost oprită. "Termocom" a fost declarat falit şi a început procedura de insolvabilitate a acestuia.

După reorganizare, CET-2, fiind creditorul principal, va primi activele "Termocom"-ului şi speră să beneficieze de un credit de la Banca Mondială în valoare de $40 milioane, pentru investiţii în sistemul de termificare centralizată al municipiului şi rezolvarea problemelor legate de datoriile complexului energetic.

Se presupune că BM va avea şi calitatea de garant al întreprinderii în relaţia cu "Moldovagaz", care este creditorul principal al complexului termoenergetic al capitalei ($80 mil.).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?