X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

O nouă misiune a FMI și-a început activitatea în Moldova

25 sep. 2014,, 12:45   Economie
3827 0
Foto: camnews24.net
O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Max Alier și-a început astăzi activitatea în Republica Moldova pentru discuții cu autoritățile de la Chișinău în cadrul celei de-a doua monitorizări postprogram, informează NOI.md.

Reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Armine Haceatrean, a comunicat că Misiunea FMI se va afla în Moldova pînă pe 7 octombrie 2014. Prima monitorizare postprogram a fost efectuată de experții FMI în perioada 22-30 aprilie curent.

Monitorizarea postprogram se efectuează în toate țările membre care au datorii mari la creditele FMI după încheierea programelor cu această instituție.

Anterior ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, a menționat că în prezent nu există un program oficial de cooperare cu FMI și în aceste condiții Moldova îndeplinește unele acorduri informale cu FMI care țin de politica macroeconomică și bugetar-fiscală. Ministrul Finanțelor a precizat că Guvernul Moldovei îndeplinește recomandările FMI care se referă la controlul asupra deficitului bugetar, finanțarea bugetului din contul veniturilor reale, rata inflației, cursul valutar etc. Anatol Arapu a menționat că actuala Misiune a FMI va discuta cu autoritățile de la Chișinău proiectele bugetului de stat și politica bugetar-fiscală pe anul 2015.

Se preconizează că asupra unui nou acord de cooperare Moldova și FMI vor conveni deja după alegerile parlamentare din țara noastră și formarea unui nou guvern.

Ultimul program de trei ani de cooperare dintre FMI și Moldova a expirat în aprilie 2013. Acest program prevedea alocarea a circa 574,4 milioane de dolari SUA, din care Moldova a primit 490 de milioane de dolari. Ultima tranșă nu a fost alocată din cauza că Moldova nu a îndeplinit o parte din angajamentele asumate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?