Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Republica Moldova, va apărea un Centru de excelenţă în tehnologii informaţionale

25 sep. 2014,, 09:00   Societate
4935 0
Foto: umfcv.ro
La Universitatea Tehnică din Moldova va fi creat un Centru de excelenţă în domeniul tehnologiilor informaţionale. Instituţia va pune la dispoziţie laboratoare şi săli dotate cu echipament de ultima generaţie, programe moderne şi practice, tehnologii performante şi un mediu de cercetare avansat.

Centrul va fi înfiinţat prin parteneriatul public-privat, reprezentînd o platformă educaţională inter-universitară. Centrul va instrui circa o mie de tineri pe an.

Memorandului de înţelegere reciprocă în ceea ce priveşte crearea primului Centru de excelenţă în tehnologiile informaţionale din Republica Moldova a fost semnat astăzi între guvernul Republicii Moldova, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Microsoft şi International Business Machines Corporation (IBM).

Pentru crearea Centrului de excelenţă vor fi alocaţi circa 2 mln. dolari SUA, timp de trei ani. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru finalizarea construcţiei încăperilor, achiziţionarea de echipamente şi suport tehnic pentru dezvoltarea capacităţii instituţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?