X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova – Belarus: Împreună sîntem o putere (VIDEO)

24 sep. 2014,, 16:35   Societate
5443 1
Foto: noi.md
„Trebuie să ne cooperăm împreună, să producem și să vindem mărfuri în comun atît pe piețele Uniunii Europene, cît și pe ale Uniunii Vamale”, a declarat în cuvîntul de salut la deschiderea Forumului de afaceri moldo-belarus președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) al Republicii Moldova, Valeriu Lazăr, informează NOI.md.

Peste 40 de conducători ai celor mai mari întreprinderi din Belarus, în frunte cu vicepremierul Mihail Rusîi și președintele CCI a Belarusului, Mihail Miatlikov, au sosit în Moldova pentru a semna documentele asupra cărora s-a convenit anterior cu privire la activitățile comune și identificarea unor noi parteneri de afaceri. Din componența delegației de la Minsk mai fac parte miniștrii agriculturii, comerțului, industriei și alimentației.

„Noi vom deveni un exemplu de cooperare reciproc avantajoasă pentru alte state, atît din CSI și Uniunea Vamală, cît și din UE și Turcia, în ceea ce privește crearea întreprinderilor mixte și promovarea mărfurilor acestora fără restricții și taxe vamale în Est și în Vest”, a subliniat Lazăr.
Omologul său belarus a menționat că există o dinamică pozitivă în dezvoltarea bilaterală a comerțului dintre Moldova și Belarus.

„Volumul schimburilor comerciale bilaterale în acest an va atinge 500 de milioane de dolari și nu este o cifră limită, avînd în vedere că pe parcursul ultimilor 5 ani acesta a crescut de 1,5 ori. Sînt convins că, în anul 2015, această cifră poate fi dublată, iar actualul forum de afaceri va contribui la acest lucru”, a subliniat Miatlikov.

În cadrul ceremoniei de deschidere a forumului au fost semnate acorduri de cooperare între întreprinderile belaruse și moldovenești „Keramin-Chișinău” SRL, Fabrica de Vinuri și Divinuri „KVINT”, Direcția transport electric.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?