X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin: Păstrarea statalității trebuie să fie ideea națională a Moldovei

24 sep. 2014,, 12:27   Politică
4169 0
Foto: tribuna.md
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că ideea națională a Republicii Moldova trebuie să fie menținerea statalității și combaterea corupției. Declarația a fost făcută de politician astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, unde a vorbit despre situația deplorabilă din țară, notează NOI.md.

Voronin a precizat că în ajunul alegerilor parlamentare formațiunea sa are un avantaj în raport cu adversarii politici și acesta constă în pregătirea unui program de depășire a crizei în care s-a pomenit țara.

„A venit timpul să rupem cercul vicios pînă mai avem timp. PCRM propune un program de depășire a crizei profunde. Moldova a fost mulți ani în căutarea unei idei naționale. Această idee a fost găsită. Trebuie să păstrăm statalitatea și să combatem corupția. Această guvernare a scris cea mai neagră filă în istoria țării noastre”, a punctat Voronin.

Liderul PCRM a reluat acuzațiile la adresa partidelor Coaliției, precizînd că în urma guvernării defectuoase din ultimii cinci ani, Republica Moldova a ajuns într-o criză politică și economic fără precedent. Totodată, acesta a criticat dur politica externă promovată de partidele de la guvernare, în special față de Federația Rusă.

„Guvernarea a transformat instituțiile statului în filialele mafiei. Guvernarea violează Constituția. Ponta și Băsescu concurează cine dintre ei mai repede va anexa Moldova. Politica antirusească este singura politică a actualei coaliții. Rusia a fost întotdeauna garantul statalității moldovenești, care este astăzi în mare pericol. A venit timpul să schimbăm situația. Chiar și acum, Coaliția nu propune niciun fel de program pentru dezvoltarea țării, ci caută cu disperare posibilități de a cumpăra voturi”, a menționat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?