Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Una dintre cele mai utilizate bancnote a fost schimbată (VIDEO)

23 sep. 2014,, 17:00   Externe
3974 0
Foto: korrespondent.net
De astăzi, 23 septembrie vor intra în circulație noile bancnote de 10 euro, care fac parte din seria „Europa” şi care au elemente noi de siguranţă şi sunt îmbunătăţite. Acțiunea vizează planul Băncii Centrale Europene (BCE) de a lansa a doua serie de bancnote euro, după peste zece ani de la intrarea în vigoare a monedei unice europene.

Deşi noile bancnote de 10 euro seamănă cu cele emise în 2002, noile „hârtii”au un aspect mai „proaspăt” şi sînt dotate cu elemente noi de siguranţă împotriva contrafacerii. Noile hîrtii includ în partea dreaptă portretul unui personaj din mitologia greacă. Bancnotele din noua serie Europa sînt mai rezistente, au o suprafaţă protectoare şi nu vor trebui înlocuite prea des, reducînd astfel costul şi impactul asupra mediului. Pe lîngă portret, holograma Europei şi apeduct, noile bancnote conțin şi un număr, a cărui culoare se schimbă de la verde smarald la albastru cînd hîrtia este înclinată, scrie Economica.net.

BCE urmează să înlocuiască, în timp, şi hîrtiille de 20, 50, 100, 200 şi 500 de euro, după ce, la 2 mai anul trecut, a pus în circulaţie noile bancnote de 5 euro din seria Europa. Treptat, BCE va înlocui restul bancnotelor, în ordinea crescătoare a valorii lor.

Bancnotele din seria Europa şi cele din vechea serie vor circula o vreme în paralel, şi nu există o limită de timp pînă la care vechile devize sînt convertibile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?