Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

ANRE nu vede motive pentru majorarea prețurilor la carburanți

22 sep. 2014,, 10:45   Economie
3364 0
Foto: noi.md
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a declarat că nu există premize obiective pentru majorările la prețurile carburanților efectuate de unele companii petroliere care au ridicat preţul de comercializare a benzinei şi motorinei cu 30 şi, respectiv, 20 de bani per litru, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de ANRE, începînd cu luna iunie şi pînă în prezent, cotaţiile medii PLATT'S ale benzinei şi motorinei au înregistrat o continuă diminuare. Astfel, ANRE consideră că nu există premize obiective pentru majorările efectuate de către companiile petroliere.

Totodată, conform legislaţiei în vigoare, ANRE, nu stabileşte și nu aprobă preţurile la produsele petroliere, piaţa fiind una libera şi concurenţială.

În acest context, ANRE a invitat pentru ziua de marţi, 23 septembrie, operatorii economici din sector și autorităţile competente în domeniu la o masă rotundă pentru a discuta situaţia de pe piaţa produselor petroliere şi a dezbate noile reglementări de formare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere, elaborate şi supuse consultărilor publice de către ANRE începînd cu data de 15 august 2014, care în viziunea Agenţiei ar urma să aducă îmbunătăţiri esenţiale în politica de formare a preţurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?