X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Corman: Studierea limbii de stat va consolida societatea (VIDEO)

18 sep. 2014,, 15:30   Societate
3870 7
Foto: noi.md
Varietatea Moldovei este avantajul ei și o parte indispensabilă a patrimoniului spiritual european, dar și un element al imaginii internaționale a țării. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Corman, și a fost făcută în cadrul Forului Minorităților Naționale, care se desfășoară astăzi la Chișinău. Oficialul a menționat că în prezent Moldova dispune de o bază normativă bună în domeniul apărării drepturilor minorităților naționale.

Igor Corman a menționat că în urma discuțiilor va fi elaborată o strategie privind integrarea minorităților naționale și un plan de acțiuni pentru implementarea acestui document.

„Un aspect important al strategiei este crearea condițiilor pentru studierea limbii de stat. În acest plan de acțiuni vor fi prevederi foarte clare referitoare la politica statului în acest domeniu. Studierea limbii de stat de către minoritățile naționale va duce la integrarea lor reală în societatea noastră”, a menționat președintele Parlamentului.

Igor Corman și-a exprimat speranța că delegații forului vor propune recomandări concrete pentru planul de acțiuni, care va fi implementat de la anul viitor și va fi realizat pe parcursul a șase ani.

La eveniment au participat circa 700 de persoane, inclusiv oficialități, lideri ai organizațiilor etnoculturale, reprezentanți ai minorităților naționale din Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?