X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Kliciko din nou în centrul unui scandal din cauza unei confuzii

18 sep. 2014,, 01:44   Externe
12524 13
Foto: joinfo.ua
Primarul Kievului, fostul campion mondial la box Vitali Kliciko, este ţinta unor critici în presa germană, după ce, cu ocazia vizitei sale recente la Berlin, a cerut autorităţilor germane să împărtăşească Ucrainei - care intenţionează să construiască un zid la graniţa sa de est cu Rusia - 'know-how-ul' despre o astfel de fortificaţie, o aluzie la Zidul Berlinului, după cum a informat agenţia ucraineană de presă TimeUa.

Prezent în capitala germană la invitaţia Fundaţiei Konrad Adenauer, Kliciko, considerat un politician moderat, a declarat presei că Ucraina este interesată atît de construcţia şi finanţarea zidului la graniţa cu Rusia, cît şi de know-how-ul german pentru acest proiect. De altfel, el a cerut ajutor Germaniei la construcţia sistemului fortificat la frontiera dintre Ucraina şi Rusia.

Declaraţia fostului pugilist, actual primar al Kievului, a nedumerit multă lume în Germania, avînd în vedere că Berlinul a fost timp de decenii separat de un zid, care a provocat moartea multor germani înainte de căderea comunismului. Unele ziare germane au criticat cu asprime aceste declaraţii.

Un purtător de cuvînt al lui Kliciko a explicat ulterior că acesta a fost greşit înţeles din cauza cunoştinţelor precare de limbă germană pe care fostul pugilist nu o stăpîneşte. Politicianul ucrainean ar fi dorit să spună, de fapt, că pentru Ucraina este extrem de valoroasă experienţa Germaniei de după căderea Zidului Berlinului, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?