Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldova și Turcia vor avea un acord de recunoaștere a permiselor de conducere

17 sep. 2014,, 16:35   Societate
3203 0
Foto: noi.md
Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Turciei vor iniția negocieri pe marginea unui acord privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, necesitatea inițierii unui asemenea acord decurge din adresările cetățenilor moldoveni care activează în domeniul transportului, în Turcia.

“Recunoașterea permiselor de conducere din cele două țări va avea doar efecte benefice pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în Turcia, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor și cheltuielile aferente acestui proces”, a precizat Filip.

Totodată, acordul va facilita încheierea unor contracte de muncă avantajoase pentru cetățenii moldoveni aflați în Turcia, care activează în domeniul transporturilor.

Aplicarea prevederilor acordului dintre cele două țări nu va necesita anumite cheltuieli și nici înființarea unor structuri noi. Acordul urmează a fi încheiat între Guvernul Turciei și Republicii Moldova pe o perioadă nedeterminată. Procesul de negocieri urmează a fi inițiat de un grup de lucru format din experți ai ambelor țări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?