X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Liderul PPR îi promite lui Renato Usatîi un loc în lista electorală

17 sep. 2014,, 11:30   Politică
6696 4
Foto: facebook.com
Preşedintele Partidului Popular Republican (PPR), Nicolae Andronic, consideră refuzul Ministerului Justiţiei de a înregistra "PaRUs" (Partidul lui Renato Usatîi) - un motiv inventat şi îi promite omului de afaceri un loc în lista electorală a PPR pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Solicitat de reporterul "Infotag", Andronic a menţionat că "autorităţile se tem de Usatîi, motiv pentru care au încercat să împiedice înregistrarea partidului".

"În aprilie, la Congresul PPR, Usatîi a fost ales preşedinte al partidului, iar formaţiunea a fost redenumită în "Partidul Nostru". Cu toate acestea, Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea acestor modificări, avînd un motiv inventat, privind încălcarea terminologiei, deşi Academia de Ştiinţe nu a depistat încălcări. În acest mod, la ora actuală eu am rămas preşedintele formaţiunii. Îl cunosc pe Renato Usatîi ca pe un om demn şi sîntem dispuşi să-i propunem un loc în lista electorală", a spus Andronic.

Potrivit lui, "conducerea Ministerului Justiţiei nu-şi îndeplineşte obligaţiunile în modul cuvenit". "Ministerul demonstrează o abordare selectivă, iar acest ministru glamuros (Oleg Efrim - "I") lucrează la ordinul autorităţilor. Doar alegerile vor putea scăpa ţara de aceste fărădelegi", a spus liderul PPR.

La finele lunii aprilie, Renato Usatîi a participat la Congresul PPR, unde a fost ales în calitate de preşedinte în locul lui Nicolae Andronic. La Congres s-a decis redenumirea formaţiunii în "Partidul Nostru". Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea modificărilor în statut, a noului logotip, a denumirii partidului şi a alegerii lui Usatîi în calitate de preşedinte. Ulterior, Usatîi a încercat să înregistreze Partidul PaRUs. El a depus actele pe data de 25 august, iar, potrivit legislaţiei, Ministerul Justiţiei le poate examina în termen de o lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?