X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Iurie Roşca speră să revină în marea politică

17 sep. 2014,, 11:08   Politică
3933 2
Foto: flux.md
Fondatorul Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), Iurie Roşca, intenționează să revină în marea politică. El a făcut acest anunț marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, precizînd că scopul principal al formaţiunii va fi atragerea în partid a persoanelor de diferite naţionalităţi, care sprijină noţiunea de "Moldova independentă".

Potrivit agenţiei "Infotag", Roşca a menţionat că primul postulat al programului electoral va deveni Ortodoxia.

"Noi putem să nu frecventăm biserica, însă 95% din populaţia ţării împărtăşeşte principiile Ortodoxiei. Aceasta este o ocazie unică de a reuni oameni de diferite etnii şi statute sociale. Trebuie să ne împotrivim agresiunii din Vest, care promovează principii străine nouă", a spus el.

Roşca numit a doua idee unificatoare a PPCD – naţionalismul economic.

"Semnînd Acordul de liber schimb cu Turcia, am pus la bătaie economia fragilă a Republicii Moldova. În ţară vin investiţii şi tehnologii noi, dar în acelaşi timp, pe seama acestora scade numărul locurilor de muncă. Continuă exodul masiv al tinerilor, ceea ce înseamnă dispariţia naţiunii. Deja peste 20 de ani Moldova va putea fi ştearsă de pe hartă. Dacă peste trei ani va fi posibilă cumpărarea de către străini a terenurilor agricole, atunci în satele moldoveneşti foarte repede vor apărea latifundiari din UE. Ţăranii îşi vor căuta locuri de muncă pe plantaţiile din Europa. Astăzi, Moldova este gestionată de organismele internaţionale la care am aderat odată în neştiinţă de cauză: OMC, FMI, EC şi altele. Trebuie să avem o colaborare cu aceste instituţii în alte condiţii, care ar fi în beneficiul economiei Republicii Moldova", a spus liderul PPCD.

Al treilea aspect important, în opinia lui Iurie Roşca, este menţinerea neutralităţii.

"Neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, refuzul de a participa la operaţiuni militare ale unor blocuri şi uniuni, ne va ajuta să păstrăm statalitatea ţării", consideră politicianul.

Cu un îndemn de a-l susţine pe Roşca în cadrul alegerilor parlamentare au venit showmanul Alexandr Şişchin, actorul Igor Nedoseichin, jurnalista Iulia Semenova, publicistul Mihail Lupaşco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?