Va fi lansată o nouă cursă low-cost din și spre Chișinău

15 sep. 2014,, 15:08   Societate
3547 0
Foto: noi.md
Pe 26 octombrie va fi lansată cursa aeriană Chișinău-Varșovia. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre premierul Iurie Leancă și reprezentanții unei companii aeriene din Polonia, relatează NOI.md cu referire la notă informativă a Guvernului.

Zborurile vor fi operate de patru ori pe săptămînă, iar biletele deja pot fi cumpărate pe site-ul companiei. Începînd cu săptămîna viitoare, biletele vor putea fi achiziționate și la agențiile autorizate din țară și de peste hotare.

Șeful executivului a salutat apariția unui nou operator low-cost european pe piața serviciilor de transport aerian din Republica Moldova. „Sînt convins că, odată cu lansarea unei noi curse, vor fi avantajați în primul rînd cetățenii, pentru că vor avea acces la prețuri mai mici și va fi creată o competiție sănătoasă în domeniu", a precizat Iurie Leancă.

Directorul comercial al companiei aeriene din Polonia, Mateusz Kokosinki, a vorbit despre beneficiile lansării acestui zbor, menționînd că prin Varșovia cetățenii vor avea acces direct în mai multe țări din Europa și America de Nord.

„În cazul în care cererea va fi mare, atunci vom mări numărul zborurilor. Cu Republica Moldova avem relații frumoase în mai multe domenii și sper să le intensificăm pe viitor", au declarat reprezentanții companiei.

Pe cursa Chișinău-Varșovia va zbura aeronava Bombardier Q400 NextGen. Aceasta este o flotă de aeronavă de tip turboprop, cea mai tînără din Uniunea Europeană, cu o vîrstă medie de pînă la trei ani, capacitatea ei fiind de 78 de locuri.

În anul 2013, alte două companii aeriene de tip low-cost au lansat zboruri directe din și spre Chișinău: Wizz Air și Fly Dubai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?