Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Socialiştii au organizat un miting grandios în centrul capitalei ©

15 sep. 2014,, 13:16   Politică
13621 15
Mai mult de 40 de mii de persoane din întreaga ţară s-au adunat pe Piaţa Marii Adunări Naţionale la mitingul „Pentru Moldova în Uniunea Vamală”. Înainte de mitingul din piaţă, a avut loc un marş „Pentru Modlova în Uniunea Vamală”. Socialiştii au organizat trei coloane (de la Circ, de la Academia de Ştiinţe, şi de la Universitatea de medicină), care s-au unit în Piaţă. Manifestanţii au scandat „Pentru Moldova alături de Rusia!”, „Pentru o Moldovă fără de oligarhi!” ş.a.


Din scena montată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, vorbitorii au criticat dur autorităţile, reiterînd, totodată, despre posibilitatea anulării Acordului de Asociere cu UE şi organizării unui referendum. În acelaşi timp, s-a vorbit insistent despre necesitatea reluării relaţiilor prieteneşti cu Rusia.


În alocuţiunea sa, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a vorbit despre exprimarea liberă a cetăţenilor, care au venit la miting din iniţiativă proprie.

„Ne-am adunat aici nefiind mînaţi cu bîta, nefiind constrînşi şi nu la indicaţia suspuşilor. Am venit aici de bună voie, pentru a declara sus şi tare: Moldova are nevoie de Altceva! Moldova are nevoie de o altă guvernare! Viitorul Moldovei este alături de Rusia puternică, în cadrul Uniunii Vamale!”, a spus Dodon.


Cuvinte de „laudă” au fost spuse şi la adresa coaliţiei de guvernare. „Eurounioniştii de la putere, fără a întreba poporul, au executat ordinul Bruxellesului şi Washingtonului, semnînd Acordul devastator cu Europa. Ei, practic, ne-au distrus agricultura, au pus în pericol sute de mii de concetăţeni de-ai noştri, aflaţi peste hotare.

Ei sînt gata să sacrifice Transnistria, Găgăuzia, Bălţii şi alte regiuni, doar de-ar obţine unirea cu România. Ei sînt gata să renunţe la independenţa Moldovei de dragul statutului de colonie europeană de categoria a doua. Ei sînt gata să slujească generalilor din NATO prin a-i trimite pe copiii noştri la război. Ei au călcat în picioare valorile ortodoxe multiseculare ale poporului moldovenesc, organizînd, la Chişinău, evenimente ruşinoase, precum gay-festivalurile săptămînale.

Economia moldovenească se află în comă, iar Guvernul şi deputaţii se odihnesc sau călătoresc prin ţară, distribuind o nouă porţie de macaroane electorale de la înălţimea autobuzelor de doi metri. Corupţionarii, alungaţi din funcţiile de conducere, au impus cu forţa lucrătorii din sfera bugetară să se adune sub drapelele verzi. Dar, n-au îndrăznit să le povestească pedagogilor, medicilor şi poliţiştilor despre schemele prin care se fură sute de milioane lei din buget. Nu le-au povestit despre partajarea proprietății publice – a băncilor, aeroportului etc.

„Afaceriştii” de la putere planifică să mai jefuiască poporul timp de încă 4 ani. Totuşi, noi ştim că în curînd această guvernare va pleca! Partidele eurounioniste de dreapta şi-au dovedit incapacitatea şi lipsa dreptului moral de a conduce statul.” a concluzionat Dodon.

În luarea sa de cuvînt, deputatul-socialistul, Ion Ceban, a pus accentul pe necesitatea înlăturării imediate a oligarhilor de la conducerea ţării prin intermediul propriilor partide şi a propriilor reprezentanţi în toate structurile publice. Lupta totală cu corupţia, intensificarea răspunderii funcţionarilor şi a membrilor familiilor lor, inclusiv a celei materiale, pînă la confiscarea averii, în caz de necesitate – iată una din principalele direcţii a programului socialiştilor, cu care aceştia merg la alegeri.

La sfîrşitul compartimentului politic al mitingului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a dat citire Rezoluţiei marşului „Pentru Uniunea Vamală”, în care au fost expuse 5 priorităţi şi “porunci” de bază, propuse spre realizare Partidului Socialiștilor pentru perioada imediat următoare:

1. Anularea Acordului de Asociere cu UE şi organizarea unui referendum naţional.
2. Înlăturarea completă a oligarhilor de la putere.
3. Reanimarea şi modernizarea economiei. Implementarea standardelor sociale de tip nou.
4. Apărarea statalităţii: lupta cu unionismul, promovarea identităţii moldoveneşti, apărarea diversităţii etnice.
5. Restabilirea bunelor relaţii cu Rusia, reunificarea celor două maluri ale Nistrului şi aderarea la Uniunea Vamală.

Rezoluţia în cauză a fost aprobată în unanimitate de toţi cei adunaţi în PMAN, după care liderul PSRM, Igor Dodon, şi-a asumat responsabilitatea pentru realizarea obiectivelor menţionate. În final, Igor Dodon l-a invitat în scenă pe interpretul Iosif Kobzon, care şi-a prezentat cele mai renumite piese, trezind admiraţia întregului public. Interpretul rus Alexandr Marşal a încheiat programul festiv al manifestaţiei.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?