X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În România va fi creat un parc industrial pentru fermierii din Moldova

15 sep. 2014,, 12:56   Economie
3056 0
Foto: zfcorporate.ro
În comuna Lețcani din județul Iași va fi construit un parc industrial pentru producătorii agricoli autohton, precum și pentru fermierii din Moldova și Ucraina, informează NOI.md. Potrivit presei române, suprafața acestui parc va constitui 2 hectare, iar investițiile în construcția lui sînt estimate la 4,3 milioane de euro, dintre care 2,8 milioane vor fi obținute din fonduri europene.

Concursul pentru construcția parcului agroindustrial la Lețcani a fost cîștigat de firma Conest, cu care conducerea Consiliului Județean Iași a semnat contractul de executare a lucrărilor corespunzătoare. Terenul pentru construcție a fost alocat de către organele administrației locale.

Parcul agroindustrial de la Lețcani va include un spaţiu de producţie principal, cu linii de procesare şi zonă de desfacere şi prezentare, precum şi un centru de suport pentru afaceri.

Beneficiarii proiectului sînt 331 de producători agricoli şi 30 de firme din industria alimentară din judeţul Iaşi, 84 de producători şi firme din raionul Ungheni, 87 de producători din raionul Făleşti, ambele din Republica Moldova, precum şi 788 de producători din regiunea Vinnița, Ucraina.

Termenul de executare a lucrărilor este de opt luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?