AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 396
Transnistria stiri: 886
Criza energetică stiri: 711

Octavian Calmîc: Denunțarea Acordului de asociere RM-UE va duce la consecințe grave

15 sep. 2014,, 10:11   Economie
5257 6
Foto: noi.md
Denunțarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, care prevede și crearea unei Zone de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, va duce la consecințe grave, căci va afecta cel puțin 50% din comerțul extern al Republicii Moldova. Această declarație a fost făcută de viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, într-un interviu acordat monitorului guvernamental "Infogov", informează NOI.md.

Potrivit lui, acest lucru înseamnă introducerea automată a taxelor vamale pentru produsele autohtone, în situaţia în care multe domenii ale industriei sînt deja dependente de piaţa europeană, printre care industria zahărului, textilele, producția de piese pentru industria automobilistică.

Octavian Calmîc a subliniat că în Moldova sînt mai mulţi investitori din ţările UE, a căror producţie este fabricată în ţara noastră şi e procurată de ţările lor de origine, astfel impactul destabilizării va fi resimţit nu numai de exportul moldovenesc, ci şi la nivel macroeconomic.

În plus, Acordul de asociere şi de liber schimb prevede finanţarea tuturor ramurilor economiei naţionale şi a sferei sociale. „De aceea, denunţarea Acordului este posibilă la modul teoretic, dar nu poate fi o decizie corectă”, a menţionat viceministrul Economiei.
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав