Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Octavian Calmîc: Denunțarea Acordului de asociere RM-UE va duce la consecințe grave

15 sep. 2014,, 10:11   Economie
5655 6
Foto: noi.md
Denunțarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, care prevede și crearea unei Zone de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, va duce la consecințe grave, căci va afecta cel puțin 50% din comerțul extern al Republicii Moldova. Această declarație a fost făcută de viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, într-un interviu acordat monitorului guvernamental "Infogov", informează NOI.md.

Potrivit lui, acest lucru înseamnă introducerea automată a taxelor vamale pentru produsele autohtone, în situaţia în care multe domenii ale industriei sînt deja dependente de piaţa europeană, printre care industria zahărului, textilele, producția de piese pentru industria automobilistică.

Octavian Calmîc a subliniat că în Moldova sînt mai mulţi investitori din ţările UE, a căror producţie este fabricată în ţara noastră şi e procurată de ţările lor de origine, astfel impactul destabilizării va fi resimţit nu numai de exportul moldovenesc, ci şi la nivel macroeconomic.

În plus, Acordul de asociere şi de liber schimb prevede finanţarea tuturor ramurilor economiei naţionale şi a sferei sociale. „De aceea, denunţarea Acordului este posibilă la modul teoretic, dar nu poate fi o decizie corectă”, a menţionat viceministrul Economiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?