Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Aproape 17% din cetățenii Moldovei nu dețin poliță de asigurare medicală (VIDEO)

13 sep. 2014,, 10:00   Societate
4299 10
Foto Фото: noi.md
17% din cetățenii Moldovei nu dețin polițe de asigurare medicală. Despre aceasta a comunicat directorul Casei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Mircea Buga. Totodată, el a menționat că în ultimii ani se atestă o tendință pozitivă în acest domeniu.

„Mentalitatea cetățenilor noștri a început să se schimbe. Anual, sute de pacienți conștientizează necesitatea și se adresează după polițele medicale, din păcate, el nu fac acest lucru la începutul anului, dar numai atunci cînd ajung la spital sau au nevoie de asistență medicală”, a menționat Buga.

El a subliniat că lipsa asigurării este o încălcare a legislației RM. Însă încălcarea prevede doar amendă, dar în nici un caz arestul. Referitor la cazul, care a șocat întreaga țară, a șomerului Vladimir Duplinschi din satul Ermoclia, Ștefan Vodă, care a fost arestat pentru că nu avea poliță medicală și neachitarea amenzilor calculate, directorul CNAM a explicat că acesta este un caz particular și că el „nu are legătură directă cu polița, dar este legat de neexecutarea hotărîrii judecătorești, deoarece bărbatul a și fost tras la răspundere”.

Buga a precizat că cetățenii care nu sînt în stare să procure polița medicală trebuie incluși în lista celor 15 categorii de persoane, asigurate de stat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?