X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Corman, la Oslo: Opoziția încearcă să obțină voturi din propaganda antieuropeană

12 sep. 2014,, 17:45   Politică
3711 6
Foto: parlament.md
Agenda partidelor politice din Moldova, inclusiv relațiile dintre majoritate și opoziție sînt influențate de contextul geopolitic și situația din regiune. Declarația aparține președintele Parlamentului, Igor Corman, și a fost făcută în timpul discursului susținut la Conferința Europeană a Președinților de Parlament, care se desfășoară la Oslo, Norvegia, informează NOI.md.

Corman a subliniat că menținerea unui echilibru în relațiile dintre putere și opoziție în Moldova nu este un lucru ușor de realizat. Potrivit șefului legislativului, aceste raporturi sînt influențate de sancțiunile economice impuse de Federația Rusă, dar și evoluțiile dramatice din Ucraina.

„Echilibrul dintre majoritate și opoziție depinde de gradul de democrație din societate, de cultura politică, de experiența actorilor politici. Există forțe politice care își propun schimbarea agendei europene după alegerile parlamentare. Este o încercare de a obține voturi pe baza propagandei antieuropene”, a declarat Corman în fața președinților de legislativ ai statelor membre ale Consiliului Europei.

Tot astăzi, la Oslo, Igor Corman a avut o întrevedere cu președintele Bundestagului german, Norbert Lammert. În cadrul discuțiilor, Corman a solicitat ratificarea Acordului de asociere a Republicii Moldova cu UE de către Bundestag, în viitorul cît mai apropiat.

Precizăm că Conferința Europeană a Președinților de Parlament are loc în perioada 11-12 septembrie, Norvegia. La eveniment participă 59 de președinți și vicepreședinți ai parlamentelor statelor membre ale Consiliului Europei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?