X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mark Tkaciuk a anunţat că se retrage din politică

12 sep. 2014,, 12:41   Politică
5261 14
Foto: noi.md
Unul dintre liderii Partidului Comuniştilor, Mark Tkaciuk, care în luna mai şi-a depus mandatul de deputat, se retrage definitiv din politică. Potrivit agenţiei "Infotag", Tkaciuk a făcut acest anunț într-un interviu acordat portalului www.omg.md.

„Voi profita de acest interviu ca să declar, odată şi pentru totdeauna, unele lucruri importante pentru mine. Ultimul politician cu care am lucrat a fost Vladimir Voronin. Şi această conlucrare s-a încheiat odată şi pentru totdeauna în dimineaţa zilei de 7 iunie. În următorii cincizeci de ani, nu intenţionez să mă leg de nici un alt politician. În plus, nu văd niciun viitor al meu, mai ales politic, şi încetez complet orice activitate politică. Mie acest gen de activitate nu mi-a plăcut prea mult nici mai înainte, dar simţeam o anumită responsabilitate morală. Acum eu nu am o astfel de responsabilitate. Pentru că este imposibil să mergi în recunoaştere cu cei care s-a constatat că s-au pregătit să meargă la pescuit”, a spus Tkaciuk.

El a spus că intenționează să-și reia activitatea ştiinţifică. Pînă la venirea în politică, Tkaciuk s-a ocupat de antropologie, istorie şi arheologie, a fondat Şcoala Superioară de Antropologie, mulţi absolvenţi ai căreia, la propunerea lui, s-au lansat în activitate politică în Partidul Comuniştilor.

"Pe tărîmul ştiinţific, al cercetării, am un număr enorm de treburi, pe care doar eu le pot face. Inclusiv, în postura de comunist. În politică astfel de treburi nu mi-au mai rămas. Într-un sens cunoscut, acesta este ultimul interviu pe teme politice", a spus fostul ideolog al comuniştilor.

El a dat o apreciere critică vieţii politice din Moldova, partidelor coaliţiei de guvernămînt şi celor de opoziţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?