X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Roșca: Experimentul cu uzurparea puterii de stat o să ne iasă pe ochi

11 sep. 2014,, 17:15   Politică
4795 4
Foto: noi.md
„Moldova trebuie să-și restabilească suveranitatea și să-și realizeze interesele naționale, dar nu să fie o piesă de joc în confruntările geopolitice”. Declarația aparține liderului de campanie al Partidului Popular Creștin Democrat, Iurie Roșca, care a prezentat astăzi poziția formațiunii față de modelul de dezvoltare optim pentru Republica Moldova, notează NOI.md.

În opinia politicianului, Moldova continuă să fie captivă în bătălia politică care se duce între Est și Vest, iar interesele naționale ale țării sînt ignorate de guvernanți.

„La ora actuală ne aflăm sub guvernare externă. Noi trebuie să declarăm clar pe plan internațional că Moldova nu poate fi parte a conflictelor dintre Est și Vest. Moldova are nevoie de o pauză geopolitică pentru a face ordine în țară și a-și ridica economia. Suveranitatea politică poate fi redobîndită, dacă vom stabili suveranitatea economică. La ora actuală orice administrație ar întîmpina dificultăți din cauza angajamentelor excesiv de iresponsabile asumate în fața organismelor internaționale”, a specificat Roșca.

Liderul de campanie al PPCD consideră că Republica Moldova rămîne a fi restanțieră la capitolul implementării reformelor, iar instituțiile de stat continuă să fie politizate. Din acest motiv, susține politicianul, Moldova este încă monitorizată de Consiliul Europei.

„O să ne iasă pe ochi experimentul cu uzurparea puterii de stat. Marea interogație în ajunul campaniei electorale este «cum să scoatem țara din captivitate, din mîna clanurilor oligarhice?» Separarea puterii în stat lipsește. Avem o concentrare totală a resurselor de stat în mîinile celor care fac jocul cuiva”, a precizat Roșca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?