X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Soldații ignoră ordinele lui Poroșenko

12 sep. 2014,, 00:55   Externe
9829 9
Foto : dni.ru
Aproape întreg efectivul batalionului "Cerkasî", care se află la Volnovaha în regiunea Donețk, a refuzat să execute ordinele președintelui ucrainean Petro Poroșenko. Soldații au ignorat ordinul de a înainta pe primile poziții.

Peste 400 de soldați nu au executat ordinul - de a se deplasa la punctul de control în apropiere de Donețk " pentru a respinge atacurile artileriei și vehiculelor blindate ale inamicului". Soldații au spus că fost înarmați doar cu arme de calibru mic, iar pentru deplasare li s-au pus la dispoziție autobuze vechi și camioane, informează "Rossiiskaia Gazeta". "Sau puneți-ne sarcini pe care le putem îndeplini cu armele noastre, sau oferiți-ne arme pentru a îndeplini sarcinile care sînt puse în fața noastră", - a declarat comandantului suprem Poroșenko comandantul adjunct al batalionului "Cerkassî", Vladimir Melnik.

Militarul a precizat că soldații nu refuză să lupte, ci doar cere să fie înarmați corespunzător. Cu toate acestea, purtătorul de cuvînt al operațiunii antiteroriste Alexei Dmitrașkovski i-a numit pe soldați lași, care s-au speriat de război și nu doresc să-și continue serviciul. El a spus că militarii batalionului "Cerkassî" s-au dovedit a fi moral nepregătiți pentru operațiunile militare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?