X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Socialiştii au obţinut convocarea de urgenţă a Comisiei parlamentare în scopul examinării situaţiei privind soarta BEM, a Aeroportului şi a sectorului agrar ©

11 sep. 2014,, 13:03   Politică
4457 3
Foto: noi.md
La insistenţa liderului socialiştilor, Igor Dodon, pentru ziua de vineri, 12 septembrie, este prevăzută convocarea şedinţei speciale a Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, agenda de lucru a căreia va include trei chestiuni:

1. Discutarea proiectului de decizie privind ilegalitatea concesiunii Aeroportului Chişinăului şi a activelor acestuia. Pentru examinarea acestei chestiuni, la şedinţa Comisiei au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi Ministerului Transportului.

2. Discutarea proiectului de decizie privind tranzacţia din luna iulie, 2013, în rezultatul căreia a avut loc cesionarea a 22,75 la sută din pachetul de acţiuni al Băncii de Economii în urma emisiei suplimentare de acţiuni ale statului, fapt ce a afectat interesele naţionale.Pentru examinarea acestei chestiuni, au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Băncii Naţionale, Ministerului Economiei şi Comisie Naţionale pentru Piaţa Financiară.

Totodată, Igor Dodon a iniţiat şi o a treia chestiune, care prevede examinarea măsurilor orientate spre protejarea producătorilor agricoli, ajunşi într-o situaţie complicată, generată de dificultăţile legate de exportul producţiei proprii.

Vom menţiona că referitor la toate cele trei chestiuni socialiştii au bătut alarma cu mult timp înainte de apariţia problemelor sau pînă la efectuarea tranzacţiilor „tenebre” menţionate cu proprietatea publică.

Amintim că, anterior, purtătorul de cuvînt al Parlamentului a declarat că organul legislativ îşi va relua activitatea din ziua de 8 septembrie, totuşi, dat fiind faptul că majoritatea de guvernare nu dispune de cvorum şi mai mulţi deputaţi continuă să se afle în vacanţă, prima şedinţă în plen din sesiunea de toamnă, care se anunţă a fi foarte scurtă din cauza alegerilor de la sfîrşitul acestei toamne, a fost programată, deocamdată, pentru 18 septembrie.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?