X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Producătorii de fructe cer Ministerului Economiei să susţină domeniul

11 sep. 2014,, 12:08   Economie
2900 0
Foto: fruitinfo.ru
Problema accesului fructelor moldoveneşti pe pieţele de desfacere şi sporirea competitivităţii a fost abordată la întrunirea ministrului Economiei, Andrian Candu, cu producătorii de fructe, membri ai Asociaţiei Moldova Fruct.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Ministerului Economiei, antreprenorii au venit cu un şir de solicitări pentru îmbunătăţirea comerţului cu fructe pe piaţa autohtonă, cît şi pentru facilitarea accesului pe noile pieţe de desfacere.

Propunerile au vizat examinarea taxelor vamale la importul produselor specifice de interes a lor şi a echipamentelor pentru infrastructura de postrecoltare a fructelor.

Producătorii agricoli au solicitat ajustarea cadrului normativ în sensul facilitării comerciale la produsele agricole şi la mijloacele de producţie pentru agricultură ş.a.

Ministrul Candu a dat asigurări producătorilor că Ministerul se va implica mai mult în scopul asistării acestora, astfel încît accesul pe pieţe să nu mai fie îngrădit de bariere de ordin normativ sau alte reglementări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?