Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ministrul Finanțelor consideră că aprobarea bugetului-2015 înainte de alegeri este periculoasă

11 sep. 2014,, 11:34   Economie
3448 0
Foto: noi.md
Ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Anatol Arapu, a comunicat că proiectul bugetului și al politicii fiscale pentru anul 2015 sînt gata și că vor fi prezentate Guvernului pînă la sfîrșitul lunii septembrie, concomitent dînd de înţeles că aceste documente pot fi aprobate de către deputați deja după alegerile parlamentare, informează NOI.md.

Ministrul a spus că adoptarea bugetului și politica fiscală pentru anul viitor va fi o decizie politică, menționînd că este de acord cu părerile unora dintre liderii coaliției de guvernare, care spun că e destul de periculos să fie aprobat bugetul înainte de alegeri, pentru că acesta poate fi unul populist.

Anatol Arapu a amintit că țara noastră nu se află în cea mai bună situație economică, ținînd cont de evenimentele care au loc în regiune, și trebuie să fim atenți cu promisiunile referitoare la venituri și cheltuieli. Ministrul Finanțelor a mai spus că pentru majorările salariale promise profesorilor și altor categorii de bugetari, aprobate mai devreme, Guvernul a găsit resurse în buget, alte majorări însă vor fi posibile numai în cazul în care în trezorerie vor fi surse reale pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Potrivit lui, în cazul în care se va menţine creșterea economică și veniturile la trezoreria de stat, doar atunci vor fi posibile şi alte majorări salariale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?