X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reprezentanţii partidului lui Usatîi solicită înregistrarea formaţiunii pînă pe data de 15 septembrie

11 sep. 2014,, 10:25   Politică
4567 10
Foto: noi.md
Reprezentanţii Partidului lui Renato Usatîi, "PaRUs", solicită înregistrarea formaţiunii politice pînă pe data de 15 septembrie, pentru ca acesta să poată participa la alegerile parlamentare. Într-un comunicat de presă al formațiunii, citat de "Infotag", se spune că partidul s-a adresat repetat în acest sens la Ministerul Justiţiei.

„Solicităm insistent Ministerului Justiţiei să nu admită încălcarea Constituţiei şi să emită decizia de înregistrare a Partidului lui Renato Usatîi pînă la 15 septembrie 2014, data limită de înregistrare a partidelor care pot participa la alegeri. Conform Codului electoral, dacă Ministerul Justiţiei nu va decide înregistrarea pînă la 15 septembrie 2014 a Partidului politic "Partidul lui Renato Usatîi", atunci partidul, va fi lipsit de posibilitatea de a desemna candidaţii săi pentru participare la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, fiind admisă încălcarea art.38 din Constituţia Republicii Moldova, Dreptul de vot si dreptul de a fi ales”, se spune în comunicatul formaţiunii.

Potrivit documentului, în pofida faptului că actele pentru înregistrarea partidului "PaRUs" au fost depuse pe data de 25 august, drept urmare a desfăşurării Congresului de constituire a formaţiunii din 23 august, Ministerul Justiţiei a început examinarea acestuia în urmă cu doar cîteva zile.

"Astfel, instituţia a ignorat aproape două săptămîni dosarul partidului lui Renato Usatîi şi l-a lăsat să se prăfuiască pe rafturi. Ministerul Justiţiei tărăgănează intenţionat examinarea actelor de înregistrare a formaţiunii cu scopul de a-l împiedica să participe la alegerile parlamentare din această toamnă", se mai spune în comunicat.

Anterior, Renato Usatîi a relatat că, indiferent de decizia Ministerului Justiţiei, el va participa la alegerile din 30 noiembrie.

„Avem mai multe variante – sau mergem în alegeri cu propriul partid, sau creăm un bloc electoral, care se va numi "Blocul lui Renato Usatîi". Sondajele de opinie arată că nu trebuie să ne temem de rezultatele alegerilor – vom trece în parlament de unii singuri sau în componenţa unui bloc electoral”, a spus Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?