X 
Cutremure stiri: 506

Ucraina a publicat schițele "Zidului" la granița cu Rusia (FOTO)

11 sep. 2014,, 00:04   Externe
9319 15
Foto Фото: trends.md
"Zidul", care va trebui să separe Ucraina de Rusia, va fi echipat după toate regulile construcțiilor de fortificare.

Proiectul implică mai multe niveluri de "complexitate", în funcție de cît de "problematică" este considerată zona de către Kievul oficial. În mod implicit, în zona de frontieră vor apărea șanțuri și metereze, turnuri și sisteme de supraveghere electronică.

Prima variantă este concepută pentru acele zone unde situația este calmă. În special, aceasta se referă la zona de frontieră în regiunile Sumî și Cernigov. Judecînd după machetă, aici nu vor exista construcții pentru delimitarea teritoriului. Autoritățile ucrainene s-au limitat la un drum cu lățimea de 6 metri și turnuri cu sisteme de supraveghere optice și sisteme de alarmă.



Pentru acele regiuni unde situația este considerată "complicată" a fost elaborat un proiect mai fortificat al "Zidului". Pe lîngă drum aici vor apărea șanțuri cu o adîncime de trei și o lățime de pînă la doi metri.



În unele locuri, potrivit grănicerilor ucraineni, șanțurile pot fi umplute cu apă. Dacă infractorul va putea depăși această barieră, următoarea provocare va fi gardul de metal echipat cu un sistem cu senzori de mișcare.

Potrivit LifeNews, Ucraina poate bloca 500 km de frontieră cu Rusia chiar azi. Acestea sînt teritoriile de-a lungul regiunilor Cernigov, Sumî, Harkov și Lugansk.

Despre lansarea proiectului "Zidul" a declarat la 3 septembrie, premierul Ucrainei Iațeniuk. El nu a dat detalii cu privire la caracterul construcțiilor și dacă vor fi ridicate bariere reale între Rusia și Ucraina.

Oligarhul Kolomoiski a lansat ideea de a construi un zid adevărat între cele două țări, sugerînd că organizațiile de caritate vor sponsoriza acest proiect.

Proiectul, pregătit de guvernatorul Kolomoiski, prevedea ca pe teritoriul regiunilor Donețk, Harkov și Lugansk să fie ridicat un gard din oțel de înaltă rezistență cu sîrmă ghimpată care va conduce curentul electric.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав