X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cîștigătorul ediţiei a VIII-a a Concursului Național al Tinerilor Instrumentiști va primi un premiu bănesc (VIDEO)

10 sep. 2014,, 14:45   Societate
3798 0
Foto: noi.md
La Chișinău a fost dat startul ediţiei a VIII-a a Concursului Național al Tinerilor Instrumentiști „Antonina Lucinschi”, relatează NOI.md. Acesta se va desfășura de pe 10 pînă pe13 septembrie, la Sala cu Orgă.
Evenimentul este organizat în memoria inițiatoarei fondului "Brîndușele speranței" Antonina Lucinschi, care la timpul ei şi-a pus drept scop să promoveze şi să ofere sprijin dezvoltării harului muzical al copiilor talentaţi de la cea mai fragedă vîrstă. De menționat că pe parcursul anilor, de cînd a început concursul, la el au participat în total 330 de copii.

În acest an evenimentul a reunit 44 de participanți de la școlile de muzică specializate din diferite regiuni ale Republicii Moldova, a căror vîrstă nu depășește 12 ani. Fiecare dintre ei va evolua la unul dintre compartimentele: acordeon, instrumente de suflat, instrumente cu coarde, precum și la pian. Laureaților li se vor acorda premii pentru locurile I, II și III, în plus, pentru prima dată, Premiul Mare va fi oferit în bani.

Componenţa juriului se schimbă în fiecare an. Din juriu fac parte numai muzicieni și specialişti în domeniul artelor. În acest an membrii juriului vor fi: Serghei Covalenco, Marin Gheras, Cristian Florea, Vasile Rusu, toţi maeștri în arte.

Partea competitivă va dura de pe 10 pînă pe 12 septembrie, iar pe data de 13 septembrie, ziua de naștere a Antoninei Lucinschi, va avea loc concertul de gală cu înmînarea premiilor la Sala cu Orgă, la ora 18.00.

Evenimentul se desfăşoară cu suportul Ministerul Culturii, precum și al partenerului general al concursului, Banca Socială.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?