X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

A început demontarea funicularului dintre Rîbnița și Rezina (FOTO, VIDEO)

10 sep. 2014,, 12:15   Societate
4925 0
Foto: dse.md
În această săptămînă au demarat lucrările de demontare a funicularului industrial peste rîul Nistru, dintre orașele Rezina şi Rîbniţa, informează NOI.md.

Lucrările de demontare vor începe pe malul drept al Nistrului, fiind efectuate ulterior şi pe malul stîng. Întreaga operaţiune va dura aproximativ o lună, iar la aceasta va participa un grup de lucru special format din specialiști ai Serviciului Situațiilor Excepționale din Moldova și Federația Rusă. Totodată, în proces vor fi antrenați și experți din regiunea transnistreană.

Potrivit autorităților, construcția reprezintă o ameninţare reală la adresa populaţiei, din cauză că este uzat. Funicularul a fost construit în 1962 şi exploatat de fabrica locală de ciment, dar din 1991 nu mai este utilizat.

Cheltuielile pentru desfășurarea operațiunii vor fi acoperite din fondurile alocate pentru măsurile de consolidare a încrederii oferite de UE. Precizăm că decizia de demontare a funicularului a fost luată în cadrul negocierilor în formatul "5+2", desfășurate în 2013 la Odesa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?