X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Roșca: Pentru Filat blocul electoral este ca a cincea roată la căruță

10 sep. 2014,, 09:00   Politică
12018 16
Foto: noi.md
„Pentru Vlad Filat și partidul său un bloc electoral este inoportun și neavantajos din punct de vedere electoral”, a comentat pentru NOI.md fostul președinte al PPCD Iurie Roșca declarațiile recente ale președintelui Parlamentului, Igor Corman.

În opinia interlocutorului, „temerile Partidului Democrat și ale unei figuri serioase a lui, Corman, privind eventualul eșec în alegeri sînt destul de întemeiate: ultimele sondaje sociologice publice și interne arată că PDM ar putea să nu treacă bariera de 6% pentru a accede în organul legislativ suprem”.

„Totuși, însuși Corman nu vorbește despre crearea blocului, dar numai despre «un pact de neagresiune» al partidelor. Crearea blocului ar fi un colac de salvare și pentru liberalii reformatori ai lui Ion Hadîrcă, care în general nu au electorat și nicio șansă să ajungă în viitorul parlament. Cu atît mai straniu, pe fundalul declarațiilor permanente ale lui Filat despre faptul că ei vor merge la alegeri pe liste separate, arată afirmațiile liberal-democratului nr.2, Iurie Leancă, despre faptul că ar fi oportună crearea unul bloc electoral din partidele coaliției de guvernare la alegerile din toamnă. Oare sînt întîmplătoare aceste divergențe sau afirmații ale unor experți precum că domnul Leancă joacă cum îi cîntă prietenul său jurat Filat?” se întreabă ex-deputatul.

„Filat este un adevărat luptător și strateg, el înțelege foarte bine că formațiunea lui politică va intra ușor și cu suficiente mandate în parlament, iar crearea unui bloc electoral ar putea deveni o groapă comună pentru ei. Filat și Plahotniuc, prin prezența lor, vor trage blocul în jos” susține Roșca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?