X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fiodor Ghelici: Pentru restabilirea rutelor, proprietarii de microbuze au plătit cîte 500 de euro

9 sep. 2014,, 14:21   Societate
4186 3
Foto: noi.md
Fiecare proprietar de microbuz a plătit cîte 500 de euro pentru permisiunea de a-și relua activitatea. Informația a fost comunicată astăzi publicului larg de președintele Asociației "Moldova Mea", Fiodor Ghelici, căruia conducătorii auto i-au solicitat ajutorul. Conform calculelor făcute de Ghelici, suma totală a mitei constituie peste 13 milioane de lei. Activistul pentru drepturile omului a scos la iveală și o schemă frauduloasă conform căreia, în opinia lui, șoferii au fost înșelați.

"Am fost folosiți în cel mai cinic mod în confruntarea politică: ni s-au luat microbuzele, am fost lăsați fără locuri de muncă, ca pe urmă să fim invitați să ni se spună că trebuie să colectăm semnături pentru a reveni la volan. La sfîrșitul lunii august au venit și ne-au propus să colectăm pentru „cei de sus” cîte 300-500 de euro de la fiecare microbuz cu scopul de a rezolva problema”, astfel a redat Fiodor Ghelici discuția sa cu șoferii de microbuze de rută.

Potrivit acestuia, șoferilor li s-a promis ferm că de la 1 septembrie rutele lor vor fi restabilite. „Pe 1 septembrie aceștia vin la locurile de muncă, dar li se spune că problema va fi soluționată mîine. A doua zi li se spune din nou să aștepte pînă pe 5 septembrie. Apoi apare informația: pînă la decizia instanței de judecată nimeni nu are dreptul să se așeze la volan. Astfel, șoferii de microbuze și-au dat seama că pur și simplu au fost înșelați prin cele mai josnice mijloace. Unde să caute adevărul? Cui să i se plîngă? Cu atît mai mult că unii chiar se tem pentru viețile lor."

Ghelici susține că deține numele organizatorilor fraudei și în cazul cînd Procuratura și Centrul Național Anticorupție se vor interesa de cele menționate, pot obține de la el „informații interesante”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?