X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert: Autoritățile acordă distincții de stat doar adversarilor statalității

9 sep. 2014,, 13:45   Societate
3250 1
Foto: trm.md
La Chișinău, ieri, a avut loc o conferință internațională, consacrată aniversării a 20-a a adoptării Constituției Republicii Moldova. La eveniment a participat conducerea de vîrf a țării: președintele Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Igor Corman, prim-ministrul Iurie Leancă.

Cu toate acestea, nu au fost remarcați în nici un mod membrii parlamentului care a adoptat Constituția Republicii Moldova în urmă cu 20 de ani. Aceștia nu au fost invitați în calitate de participanți ai conferinței în cauză. Deși a fost marcată o dată rotundă, nu a fost înmînată nici o distincție.

„Cred că nu este întîmplător. Legea fundamentală a țării noastre a fost adoptată de către agrarieni și socialiști, partidul de guvernămînt fiind pe acele timpuri Partidul Democrat Agrar din Moldova, ai cărui membri nicidecum nu puteau fi numiți adversarii radicali ai statalității Moldovei”, a menționat pentru NOI.md un expert.

În același timp, președintele Nicolae Timofti a acordat înalte distincții de stat unui grup de membri ai Parlamentului de legislatura a 12-a, care a semnat Declarația de Independență. Cei mai mulți dintre ei sînt politicieni care se opun existenței Republicii Moldova ca stat suveran și independent. În luna iulie a acestui an, președintele a acordat, de asemenea, înalte distincții unui grup de politicieni și oficiali ai coaliției de guvernămînt – pentru merite în asocierea politică și integrarea economică în UE”.

Dacă analizăm cronica acestor premieri, ajungem la concluzia că președintele Republicii Moldova, contrar logicii, acordă distincții de stat doar… adversarilor statalității moldovenești, constată expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?