Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Leancă merge mai departe decît Corman: Trebuie creat un bloc electoral unic

9 sep. 2014,, 12:00   Politică
3728 8
Foto: ziarulnational.md
"Constituirea unui bloc electoral unitar din partidele coaliției de guvernămînt la alegerile din toamnă ar fi oportun. Chiar dacă nu se va reuşi formarea acestuia, este necesar ca în campania electorală, și în special, după alegeri, partidele Coaliției de Guvernare Pro-Europeană să-şi menţină unitatea. Această declarație a fost făcută de prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul emisiunii "Politica" de la Canalul TV7, informează NOI.md.

Prim-ministrul consideră că este necesar ca partidele Coaliției să meargă la alegeri pe o listă electorală comună, pentru a restabili încrederea cetățenilor.

"Am trecut printr-o criză politică care a dus la dezamăgirea masivă a cetățenilor. Acum trebuie să le demonstrăm oamenilor că sîntem uniți și această unitate se va păstra şi după alegeri, pentru a sprijini parcursul european al țării. Uniunea Europeană ar trebui să devină un model pentru dezvoltarea țării noastre", a subliniat politicianul.

Prim-ministrul a precizat că a vorbit referitor la această temă cu șeful partidului său, Vlad Filat, care a promis să pună în discuţie această idee.

Invitatul permanent al emisiunii, analistul politic, Igor Boțan, a declarat în acest context că stabilirea listelor electorale comune ale partidelor din Coaliție este aproape imposibilă, deoarece pot apărea divergenţe în ceea ce privește locurile de pe listă, iar Partidul Democrat a anunțat deja că îşi va alcătui lista electorală cu ajutorul cetățenilor.

Pe parcursul unei alte emisiuni televizate, președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că succesul coaliției de guvernare la următoarele alegeri parlamentare depinde de coeziunea acesteia. În același timp, el nu a vorbit despre posibila formare a unui bloc electoral unic cu Partidul Liberal Democrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?