Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O fregată canadiană în Marea Neagră survolată de un avion de vînătoare rusesc

9 sep. 2014,, 08:48   Externe
5707 14
Foto : agerpres.ro
O fregată canadiană în misiune sub comanda NATO în Marea Neagră a fost survolată de un avion de vînătoare al forțelor armate ruse, o manevră puțin apreciată de guvernul canadian care a denunțat luni acte "inutil provocatoare", relatează AFP.

Avionul de luptă "al forțelor militare ruse care a efectuat cercuri în jurul HMCS Toronto nu a reprezentat nicio amenințare pentru nava canadiană", a subliniat ministrul canadian al apărării Rob Nicholson, considerînd aceste acte "inutil provocatoare" și "susceptibile să crească și mai mult tensiunile" în regiune.

Fregata HMCS Toronto a plecat la sfîrșitul lunii iulie de pe coasta canadiană a Atlanticului cu 250 de marinari la bord și elicoptere Sea King pentru a se alătura forțelor NATO.

"Participarea HMCS Toronto la măsurile de securizare luate de NATO în Marea Neagră arată hotărîrea Canadei de a contribui la pacea și securitatea în Europa de Est și Europa Centrală", a reamintit ministrul canadian al apărării.

Aceste exerciții sunt efectuate "ca urmare a actelor de agresiune militară" și "ca urmare a invaziei Ucrainei" de către Rusia, a estimat Rob Nicholson. Canada și forțele NATO trimit mesajul că "acțiunile iresponsabile ale Rusiei trebuie să înceteze", a adăugat el.

Anterior în aceeași zi, colegul său de la Afaceri Externe John Baird a indicat că Ottawa este gata să ia alte sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-l face pe președintele Vladimir Putin să-și schimbe poziția "nu numai în estul Ucrainei, dar de asemenea în Crimeea".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?