X 

Medvedev amenință Ucraina cu restricționarea alimentării cu electricitate

8 sep. 2014,, 13:00   Război în Ucraina
4379 2
Foto : vesti.ua
Rusia ar putea începe să restricționeze alimentarea cu electricitate a Ucrainei dacă tăierile de curent din Crimeea vor continua, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev într-un interviu pentru ediția de luni a cotidianului Vedomosti, transmite RIA Novosti.

"Anumite părți din Ucraina se confruntă de asemenea cu o penurie de electricitate și primesc energie electrică din Rusia. Iar cel care a luat deciziile deloc înțelepte de a restricționa alimentarea cu electricitate a Crimeii ar trebui să știe că sunt posibile măsuri simetrice", a spus Medvedev.

Agențiile ruse de presă au relatat că la 31 august întreruperi de cîteva ore ale alimentării cu electricitate s-au produs în mai multe orașe din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în martie de Rusia, autoritățile locale acuzînd Kievul de 'sabotaj'. Potrivit autoritățile din Crimeea, Ucraina reduce alimentarea cu electricitate în fiecare seară, mai scrie RIA Novosti.

Crimeea este puternic dependentă de alimentarea cu electricitate din Ucraina. Kievul asigură 70-80% din consumul de electricitate din peninsulă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?