Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ucraina: confruntările militare au reizbucnit la Mariupol

7 sep. 2014,, 01:46   Externe
12275 15
Foto: 0629.com.ua
Rebelii din Donbas declară că în apropiere de Mariupol a fost încălcat regimul de încetare a focului, în vigoare de vineri, și la marginea orașului, la 22:15 ora locală, au fost reluate luptele". În momentul de față, ostilitățile militare la marginea orașului Mariupol sînt în toi. Totul a început cu o provocare din partea armatei ucrainene. Ei au tras în unul dintre posturile RPD din zonă", - citează "Interfax" declarația făcută de reprezentantul autoproclamatei republici populare Donețk. Agenția de știri stipulează că nu are încă o confirmare a acestei informații de la armata ucraineană.

Informația despre reluarea ciocnirilor armate a fost confirmată pentru ITAR-TASS de ministerul apărării al RPD. "Pozițiile rebelilor în apropiere de Mariupol au fost supuse tirului, probabil din lansatoare de rachete "Grad". Insurgenții au ripostat, ca urmare în luptă s-au folosit arme grele", - a menționat sursa.

Anterior s-a anunțat că în apropiere de Mariupol insurgenții au preluat controlul asupra orașelor Șirokino, Sahanka și Talakovka, abandonate anterior de trupele Gărzii Naționale. Retrăgîndu-se din satul Zemleanoe, trupele ucrainene, potrivit rebelilor, au minat teritoriul.

În alte zone regimul de încetare a focului rămîne în vigoare. Administrația prezidențială din Ucraina declară despre eliberarea primilor ostatici în cadrul "acordurilor de la Minsk". Însă, ministerul apărării al RPD nu confirmă această informație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?