Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Roşca intenţionează să ia voturile de la toate partidele

6 sep. 2014,, 13:50   Politică
5562 4
Foto: noi.md
„Noi vom lua voturi de la toate partidele, fără excepţie! Mai mult, nu uitaţi de cele 35 la sută de indecişi. Credeţi-mă, noi avem cu cine lucra”, a declarat oaspetele Clubului Internaţional de presă „Rezonanţa socială”, liderul Partidului Creştin Democrat, Iurie Roşca, transmite NOI.md.

„Partidele de guvernămînt au un mare avantaj faţă de noi – ele au mulţi bani şi nu au deloc ruşine. Însă timp de cinci ani de guvernare, ei au adus atîtea daune societăţii civile, economiei ţării, sferei sociale şi business-ului, încît nici banii, nici promisiunile dulci nu îi vor ajuta”, a subliniat politicianul.

Liderul PPCD, împreună cu adepţii lui intenţionează, de asemenea, să profite de oscilaţiile de pe eşichierul de stînga. Sciziunea în rîndul Partidului Comuniştilor a descurajat foarte mult electoratul, oamenii în teritoriu, pur şi simplu, nu ştiu ce se întîmplă cu această organizaţie, care a fost odată monolită, iar mulţi s-a dezamăgit de promisiunile lor de revoluţii şi proteste, prin comportamentul pasiv în Parlament. Autoritatea liderilor altor partide de stînga de asemenea, lasă de dorit”.

„Noi nu ne înscriem în nici un concept al partidelor de guvernămînt, nici a celor de stînga. Sîntem ferm convinşi că principiul „sau-sau” doar dezbină, dar nu consolidează societatea, ceea ce este foarte periculos. Nu trebuie pusă întrebarea univoc: ce vector de dezvoltare ale ţării este mai avantajos? Noi nu trebuie nici să ne închinăm cuiva, nici să scuipăm în direcţia cuiva. Noi trebuie să avem un comportament avantajos pentru ţară, pentru popor. Trebuie să avem relaţii bune cu toţi vecinii, apropiaţi şi nu prea. Şi asta nu este deloc o încercare de a sta în două bărci, ci o politică normală de bună vecinătate. Astăzi, Rusia şi SUA luptă pentru popularitatea mondială. Şi noi trebuie să evităm regula: cine nu e cu noi, e împotriva noastră, cu atît mai mult, în această confruntare, să luăm partea cuiva”, a amintit oaspetele clubului de presă.

„Avem idei în acest sens, noi ştim cum să nu pierdem încrederea Occidentului şi să restabilim relaţiile bune cu Rusia. Şi noi le vom realiza”, a promis Roşca.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?