Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Rusia a șocat Europa cu sancțiunile de răspuns

29 sep. 2020,, 11:00   Externe
5367 19

În războiul sancțiunilor, Rusia a folosit vechiul principiu al parității diplomatice: Uniunea Europeană a rămas șocată de rezultat, scrie publicația RUSSTRAT.

"Ca răspuns la acțiunile uniunii Europene, partea rusă a decis extinderea listei de răspuns a reprezentanților statelor-membre și instituțiilor UE, cărora le este interzisă intrarea pe teritoriul Federației Ruse", a declarat oficial reprezentantul MAE rus, Maria Zaharova.

Acest lucru a provocat imediat o uimire profundă din partea Uniunii Europene în cele mai bune tradiții "dar noi pentru ce!”, scrie inforuss.info.

Reprezentantul UE, Peter Stano, încă nu înțelege cum poți să te comporți atît de barbar. Căci sancțiunile de la Bruxelles sînt verificate legal, justificate logic și, cel mai important, clar personalizate.

Pur și simplu să majorezi lista persoanelor subsancționare, în înțelegerea sa, este o sălbăticie. Bruxelles încearcă să ceară de la Moscova explicații și prezentarea unor justificări. De ce a procedat așa Kremlinul? Cine i-a permis?


Ceea ce s-a întîmplat, în opinia noastră, are cel puțin două sensuri importante. În primul rînd, relațiile internaționale pe parcursul a 75 de ani postbelici au alunecat din nou la conceptul din secolul trecut "granzilor li se permite totul". În sensul că regulile sînt reguli, dar cei "mari și puternici" au mai multe drepturi, și li se permite să respecte mai puține obligațiuni.

Așadar, Moscova nu a inventat nimic nou. Ea s-a folosit doar de tradiție. Dar, judecînd după reacția UE, ceea ce este permis lui Jupiter, nu este permis taurului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?