Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Negruța: Actuala guvernare se pregăteşte să plece în opoziţie

4 sep. 2014,, 17:47   Politică
4772 0
Foto: noi.md
Fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța afirmă că pînă la finele anului, la buget se va înregistra o gaură de 8,5 miliarde de lei. Negruța a făcut dezvăluirile în cadrul unui articol postat pe blogul său, informează NOI.md.

„Neîncasările pînă la sfîrşit de an vor fi aproximativ 1,5 miliarde de lei, în mare parte din pricina modificărilor la politica fiscală şi neajustarea respectivă a Legii bugetului 2014. O stagnare economică este probabilă pentru anul 2014. Neexecutarea părţii de cheltuieli va fi în creştere din cauza insuficienţei de mijloace financiare, atît la venituri, cît şi ca surse de finanţare a deficitului”, explică Negruța în postarea sa.
Potrivit fostul ministru al Finanțelor, actuala guvernare nu întreprinde acțiunile necesare pentru prevenirea unor blocaje financiare. În acest context, precizează Negruța, direcția de dezvoltarea proeuropeană stabilită odată cu semnarea Acordului de asociere începe a fi pusă la îndoială.

„Se creează impresia că actuala guvernare se găteşte să plece în opoziţie. Asta reiese din faptul că nu sînt întreprinşi paşi pentru asigurarea pachetului financiar care trebuie pus la dispoziţia Guvernului, imediat după alegeri, pentru a nu admite eventualele blocajele financiare ulterior. Se pare că guvernarea actuală lasă mîinile în jos şi face tot ca opoziţia să transforme ziua de 30 noiembrie într-o zi în care să se pună la îndoială tot ce s-a lucrat din 2009 încoace”, mai menționează Negruța.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?