Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Tinerii Moldovei” au îndemnat să nu fie admise acţiuni pentru Uniunea Vamală

4 sep. 2014,, 17:08   Societate
4255 7
Foto: wordpress.com
Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” condamnă "provocările lansate de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi de liderul acestei formaţiuni, Igor Dodon, care insistă să organizeze o manifestaţie contra valorilor şi principiilor europene".

În comunicatul mişcării, citat de agenţia "Infotag", este exprimată indignarea în legătură cu faptul că socialiştii intenţionează să desfăşoare marşul "Pentru Uniunea Vamală" pe 14 septembrie, chiar în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

"Este inadmisibil ca spaţiul în care părinţii şi bunicii noştri şi-au dobîndit libertatea şi independenţa să fie invadat de exponenţii unui regim de factură totalitară, antidemocratică, antiumană. Piaţa Marii Adunări Naţionale este piaţa celor mulţi care au luptat pentru identitatea naţională, pentru limba română, pentru tricolor şi istorie", a declarat liderul mişcării, Dinu Plîngău.

Potrivit lui, PSRM încearcă să creeze tensiuni şi false dezbateri în rîndul populaţiei, în pragul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din toamnă, în vederea obţinerii unui scor electoral care i-ar asigura accederea în Parlament.

Socialiştii consideră că autorităţile Republicii Moldova trebuie să denunţe Acordul de asociere cu UE şi să se reorienteze spre Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Pentru a atinge acest scop, Dodon promite pe 14 septembrie să desfăşoare un marş amplu în capitală, care se va încheia în PMAN cu un concert al interpretului rus Iosif Kobzon şi trupa "B-2".

Tinerii Moldovei în această zi încheie acţiunea "Tricolorul Unităţii Naţionale", de asemenea, cu un marş de la Universitatea Pedagogică spre centrul capitalei. Ei vor întinde un tricolor enorm cu o lungime de 300 m.

"Este un marş paşnic pentru simbolul rezistenţei neamului şi înseamnă dragostea de Patrie, în ciuda tuturor încercărilor unei opoziţii pregătite să obţină puterea politică pentru a readuce Republica Moldova în pragul falimentului social, economic, politic şi identitar", consideră organizatorii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?