X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova solicită să fie abrogată Legea cu privire la asigurarea egalităţii

4 sep. 2014,, 16:20   Societate
5217 0
Foto: mitropolia.md
Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova (SBOM) a condamnat desfăşurarea paradelor gay și alte consecințe ale Legii cu privire la asigurarea egalităţii, adoptată de Parlament în mai 2012. Potrivit agenţiei „Infotag”, acest lucru este menționat într-o decizie luată la reuniunea Sinodului și publicată pe site-ul Mitropoliei Moldovei.

Şedinţa Sinodului a început ieri și va dura timp de cîteva zile.

În document SBOM și-a exprimat nemulțumirea de faptul că „statul nu a auzit nici pînă astăzi solicitările clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe din Moldova de a nu legifera indecenţa şi amoralitatea sexuală, exprimate prin Legea cu privire la egalitatea de șanse”.

„Prin complicitatea condamnabilă de care dă dovadă Statul, promotorii activi ai homosexualităţii îşi întăresc poziţiile în ampla lor campanie de mediatizare a acestui mare păcat. Prin paradele gay şi alte manifestări publice ale minorităţilor sexuale se loveşte direct în coloana vertebrală a celor mai sfinte valori ale poporului nostru, care din toate timpurile a demascat toate pornirile dăunătoare ale sufletului”, se vorbeşte în declarație.
Autorii acesteia consideră că au venit „timpuri grele de cumpănă şi a existenţei iminentului pericol de inversare a valorilor social-duhovniceşti, cînd sîntem nevoiţi din nou să batem la uşa Puterii de Stat pentru a ne face auzită nemulţumirea”. În document se menţionează că Biserica nu susţine şi nu va încuraja comportamentul agresiv faţă de reprezentanţii minorităţilor sexuale.

„Nădăjduim ca cel puţin acum, după istovitoare încercări, Statul va auzi poporul care i-a încredinţat pîrghiile conducerii şi va da dovadă de justeţe şi hotărîre pentru a anula o lege pe cît de ruşinoasă, pe atît de periculoasă pentru noi toţi, atît pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung”, se remarcă în declaraţia Sinodului.

Legea cu privire la asigurarea egalităţii a fost adoptată la 25 mai 2012, la cererea Uniunii Europene, drept una dintre condițiile Planului de acțiuni al UE privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova. Adoptarea legii a fost amînată pentru o lungă perioadă de timp, denumirea ei fiind în continuă modificare. În luna mai a anului trecut, documentul a fost adoptat cu denumirea „Legea cu privire la asigurarea egalității”. În același timp, despre garantarea drepturilor minorităților sexuale se menționează doar în capitolul care interzice discriminarea la locul de muncă și la angajare.

Cu toate acestea, SBOM contestă legea. În iunie 2013, Sinodul i-a amenințat pe politicienii care susțin Legea privind egalitatea de șanse cu excomunicarea. Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a declarat că „primul pas ar putea fi neadmiterea acestor politicieni la Taina Sfintei Împărtășanii”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?