X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Leancă le-a cerut miniștrilor să pregătească terenul

3 sep. 2014,, 17:08   Politică
4039 4
Foto: noi.md
Iurie Leancă a cerut astăzi responsabililor din cadrul Guvernului să întocmească un raport asupra modului în care decurg pregătirile de aderare la Zona de liber schimb cu UE. Potrivit premierului, odată cu intrarea în vigoare a Acordului, e necesară identificarea domeniilor cheie, care vor aduce avantaje economiei moldovenești, informează NOI.md.

„Am vorbit doar despre anumite probleme indirecte, ce rezultă din această Zonă de liber schimb, mă refer la sancțiunile ce ne-au fost impuse, dar nu am vorbit totuși despre avantaje. Și în afară de avantaje și de oportunități, cred că este foarte important să facem o analiză permanentă în ce măsură noi ne pregătim pentru a beneficia de aceste avantaje, în ce măsură noi avansăm cu toate condițiile sanitare și fitosanitare, astfel încît Comisia să recunoască faptul că corespundem la mai multe produse, pe care deocamdată nu le putem exporta pe piața europeană”, a menționat Leancă.

Leancă a cerut ministrului Economiei, dar și celui al Agriculturii să informeze mai detaliat agenții economici despre oportunitățile Acordului de liber schimb.

„Nu trebuie să ne complăcem cumva că am intrat în Zonă și gata, problemele s-au rezolvat. Din contra, cred că trebuie să accelerăm acest proces de informare pe de o parte și pe de altă parte să urmărim foarte atent cum investim în competitivitate”, a explicat Leancă.

Implementarea provizorie a Acordului de liber schimb dintre Moldova și UE a început la 1 septembrie curent, cu o lună mai devreme decît era prevăzut inițial. Decizia a fost luată în urma solicitărilor Chișinăului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?