Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Distincție de la Timofti pentru ambasadorul SUA în Moldova

3 sep. 2014,, 16:15   Societate
3044 2
Foto: presedinte.md
Șeful statului, Nicolae Timofti, i-a înmînat astăzi „Ordinul de Onoare” ambasadorului Statelor Unite în Moldova, William Henry Moser, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Reședința de Stat, informează NOI.md.

Distincția i-a fost oferită ambasadorului „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţie deosebită la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-americane”.

„SUA doresc ca Republica Moldova să aibă dreptul de a-și alege, fără constrîngeri, viitorul. O guvernare democratică, aleasă în urma unor alegeri libere, economia de piață și presa liberă reprezintă garanția păcii, progresului și stabilității. Ne vom bucura sincer pentru succesele prietenilor noștri din Moldova”, a declarat Moser.

La rîndul său, șeful statului a precizat că dezvoltarea dialogului strategic moldo-american reprezintă o prioritate a politicii externe a țării.

„Statele Unite ale Americii au contribuit enorm la procesul de consolidare a instituțiilor democratice și la modernizarea infrastructurii din Republica Moldova. Cetățenii moldoveni au înțeles că poporul american este un partener de încredere”, a spus președintele țări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?