Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Şeful ÎS „Registru”: În Moldova sînt circa cinci mii de transportatori ilegali (VIDEO)

3 sep. 2014,, 16:30   Societate
3712 0
Foto: noi.md
Aproape 5 mii de transportatori din Moldova, posibil, transportă pasagerii ilegal. Despre aceasta a comunicat pentru NOI.md directorul Centrului Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”, Sergiu Răileanu.

„Introducerea plăcuţelor de înmatriculare galbene a fost prevăzută pentru securitatea pasagerilor. În special, este vorba despre identificarea transportului de pasageri şi lupta cu transportatorii ilegali.

În Moldova aproximativ 9 mii de unităţi de transport sînt implicate în transportarea pasagerilor. Deocamdată, doar 4 mii de proprietari ai acestor mijloace au procurat plăcuţe galbene. Acest fapt denotă gradul de utilizarea a transportului pentru pasageri fără licenţă. Transportatorii au avut la dispoziţie 6 luni pentru a schimba numerele, însă nu toţi au făcut-o la timp”, a menţionat Răileanu.

Transportatorii consideră că această măsură este ineficientă în lupta cu transportul ilegal de călători şi pledează pentru anularea hotărîrii Guvernului.

„Numerele galbene sînt eliberate în baza licenţei, deţinută de toţi proprietarii de transport. De aceea şi transportatorii ilegali pot instala aceste plăcuţe. În hotărîre trebuia indicat clar că ele sînt eliberate în baza licenţei de activitate pe o rută sau alta. Doar în aşa mod putem lupta cu transportatorii ilegali”, a declarat pentru NOI.md, preşedintele Asociaţiei transportatorilor auto internaţionali din Moldova AITA, Vladimir Florea.

Potrivit directorului ÎS „Registru”, preţul unei plăcuţe galbene nu a fost majorat şi este acelaşi ca şi pentru un număr de înmatriculare obişnuit.

Hotărîrea privind introducerea numerelor de înmatriculare de culoare galbenă pentru transportul de călători a fost adoptată în ianuarie 2014. De pe 1 septembrie, decizia guvernului a intrat în vigoare, iar plăcuţele galbene au devenit obligatorii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?