Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

UPDATE: Incendiu la Filarmonica Națională / LIVE (FOTO/VIDEO)

25 sep. 2020,, 11:46   Capitala
7929 0

UPDATE 11:40

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență(IGSU) au anunțat lichidarea incendiului în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Pompierii și salvatorii continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar și vor evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale. La fața locului lucrează laboratorul experimental antiincendiar pentru înaintarea versiunilor.

25.09.2020 - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă intervenția pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Pe parcursul nopții intervenția pompierilor a fost suspendată fiind reluată în forță către ora 6:00 în dimineața zilei 25 septembrie . La moment, la fața locului lucrează 8 autospeciale, inclusiv 2 autoscări. Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a materialelor constructive ale acoperișului. Pentru lucrările de intervenție sînt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă. Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.

19:32 - După șapte ore de intervenție continuă pompierii lucrează la fața locului pentru lichidarea efecientă a incendiului. Pe parcursul serei aceștea vor continua intervenția pentru stingerea totală, iar la fața locului urmează să fie efectuate lucrări de demontare a construcției acoperișului prin utilizarea tehnicii de tip macara, care vor favoriza intervenția echipelor deasupra. Pînă la această oră nu au fost raportate victime sau persoane sinistrate. Laboratorul experimental antiincendiar ajuns la fața locului va efectua toate cercetările de rigoare pentru inaintarea primelor versiuni. Specialiștii vor realiza cercetarea statică și dinamică a locului incendiului pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei de producere a arderii.


17:15 - Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare, flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2. La moment, pompierii efectuează lucrări de spălare și demontare în interiorul clădirii.

16:47 - Incendiul de la Filarmonica Națională încă nu a fost stins. La ora actuală, zece echipaje de pompieri luptă cu flăcările. Potrivit ultimelor detalii, au ars în întregime acte ale contabilității, dar și practic toate instrumentele muzicale aflate în interiorul clădirii.

14.40 - Tavanul din sala principală a Filarmonicii Naționale s-a prăbușit. La fața locului continuă să lichideze incendiul zece echipaje de pompieri. Liliana Pușcașu spune că la moment este vorba despre o intervenție complicată.

14:22 - La fața locului au venit 8 autospeciale, iar cu flăcările luptă în jur de 50 de pompieri. Incendiul s-a extins și a distrus acoperișul unui local de lux alăturat.

13:58 - Alte trei echipaje de pompieri au intervenit la fața locului. În total 8 echipaje de pompieri luptă cu flăcările. IGSU informează că au fost create 5 echipe ale Serviciului de protecție contra gaze și fum care lucrează pe trei sectoare în interior și exterior pentru localizarea și lichidarea arderii. La ora 12.43 incendiului i s-a conferit gradul sporit de intervenție.

12:54 - Un incendiu a izbucnit cu puțin timp în urmă în clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Cinci echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului, inclusiv o autoscară, a comunicat pentru Noi.md ofițerul de presă al DSE Liliana Pușcaș.

Salvatorii au fost alertați după ce trecătorii au obervat un fum dens din acoperișul anexei.

Angajații IGSU au stabilit că arde acoperișul unei anexe. La moment, nu au fost raportate victime, iar pompierii efectuează intervenția pentru localizarea arderii.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?