X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Licenţele noi în banda de frecvenţe de 800 MHz nu vor influenţa activitatea operatorului transnistrean

3 sep. 2014,, 09:00   Societate
3225 0
Foto: dvbpro.ru
Licenţele noi pentru operatorii de telefonie mobilă în banda de frecvenţe de 800 MHz în Moldova nu vor avea repercusiuni asupra activităţii operatorului transnistrean, susţine şeful adjunct al direcţiei dezvoltare şi reglementare a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Vladimir Vozian.

Solicitat de agenţia "Infotag", specialistul a spus că semnalul "Interdnestrcom"-ului (IDC) va crea bruiaje pe 10% din teritoriul operatorilor moldoveni, iar aceştia, la rîndul lor, prin propriul semnal, vor crea bruiaje în 4% din zona acoperită de IDC.

"În regiune mai există bruiaje şi din cauza activităţii unui operator ucrainean, pentru că ei folosesc aceeaşi tehnologie CDMA, cu care operatorul moldovean Eventis a lucrat anterior", a declarat Vozian.

El a adăugat că eliberarea licenţelor noi operatorilor moldoveni, inclusiv în banda de frecvenţe de 800 MHz, în care operează IDC, este menită să îmbunătăţească telefonia mobilă şi nu trebuie să creeze probleme noi.

"Este o problemă tehnică, pe care trebuie să o rezolve, în primul rînd, funcţionarii şi operatorii de pe ambele maluri. Undeva să crească puterea antenelor, undeva să reducă, eventual, să deplaseze unele antene sau înclinarea acestora, împărţind astfel diapazonul între ei, şi conflictul va fi rezolvat. În plus, Transnistria foloseşte numere rezervate special de Republica Moldova pentru teritoriul din stînga Nistrului, ei nu îi deranjează în niciun fel pe operatorii noştri", a spus expertul.

Responsabilul a recunoscut totuşi că bruierea semnalului nu este singurul conflict cu Transnistria, pentru că, potrivit reprezentanţilor IDC, partea moldavă ar avea o datorie care constituie acum $3 mil.

"ANRCETI va discuta despre acest conflict la 9 septembrie, la o întîlnire cu reprezentanţii teritoriului din stînga Nistrului, există şi aici anumite întrebări, Transnistria foloseşte ilegal unele benzi de frecvenţe, pentru care ei trebuie să plătească autorităţilor moldoveneşti. Ei trebuie să plătească nu numai pentru licenţe, dar şi pentru utilizarea lor", a menţionat Vozian.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?