X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Șeful Secției evidență și documentare a populației din Comrat a fost demis

2 sep. 2014,, 17:25   Societate
3334 0
Foto: noi.md
Conducerea Î.S. „Registru” anunță că șeful Secției de evidență și documentare a populației din Comrat, Ilia Arnaut, a fost demis recent din funcție, în legătură cu dosarul penal intentat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, notează NOI.md.

Într-o notă informativă a instituției, se precizează că urmărirea penală în acest caz a fost inițiată în urma unei sesizări depuse de întreprindere la CNA. Potrivit instituției, fărădelegile din cadrul Secției de evidență și documentare a populației din Comrat au fost descoperit încă în luna februarie curent, în urma unei anchete interne.

Angajații „Registru” au constatat atunci că în cadrul secției se eliberau buletine de identitate şi paşapoarte biometrice cu date false, pentru unele persoane ce nu aveau dreptul la cetăţenia Republicii Moldova, iar în unele cazuri chiar se aflau în căutare internaţională. Instituția anunță că va anula actele de identitate false eliberate de Secția de evidență și documentare a populației din Comrat, conform documentelor CNA.

Precizăm că ieri, ofițerii CNA au reținut un bărbat, în vîrstă de 34 de ani, care deținea un pașaport biometric cu date false. Bărbatul este cercetat pentru complicitate în cadrul aceluiaşi dosar pornit pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice de către responsabilii SEDP Comrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?