Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Diaspora moldovenească din SUA are cu ce se mîndri (VIDEO)

2 sep. 2014,, 15:45   Societate
6001 6
Foto: noi.md
„Diaspora moldovenească din SUA este abia la etapa de unificare, dar avem deja cu ce ne mîndri”, a declarat pentru NOI.md fondatoarea organizației de caritate „Moldova AID” a diasporei moldovenești din SUA, Elena Dragalin.

Interlocutoarea a explicat că, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în SUA, conducătorii diasporei moldovenești au inițiat la Washington activități serioase privind stabilirea unor relații strînse cu organizațiile similare din statele americane. Astfel, deja au fost comasate acțiunile diasporei din 9 state, urmează și celelalte.

„Nici nu vă imaginați cît de plăcut a fost să vizităm acum sala de literatură engleză, care a fost deschisă în luna aprilie la biblioteca B.P. Hașdeu. Împreună cu susținătorii noștri canadieni am oferit în dar bibliotecii peste 3000 de cărți în limba engleză din diferite domenii ale literaturii, artei și științei. Și acum ne-am convins că această sală se bucură de succes, aici vin mulți tineri. La toamnă vom aduce cu plăcere un nou lot de cărți”, a relatat oaspetele de peste ocean.

Însă cel mai mult reprezentanții organizației de caritate se mîndresc cu succesele înregistrate de cei trei discipoli de la internatul din Căzănești.

„De patru ani îi sponsorizăm pe acești băieți minunați care au susținut cu brio în acest an examenele de bacalaureat și doresc să-și continue studiile în colegiile din țară. Bineînțeles, le vom acorda ajutor în acest sens”, a subliniat Dragalin, recunoscînd că diaspora moldovenească din SUA are încă multe proiecte extraordinare. „Vom depune toate eforturile pentru a realiza aceste proiecte spre bucuria compatrioților”.

În perioada 1-3 septembrie, la Chișinău se desfășoară cel de-al șaselea Congres al Diasporei Moldovenești. La eveniment participă delegații din Canada, Grecia, Austria, Belgia, Ucraina, Estonia, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Spania, Suedia, Lituania, SUA, Elveția, Ungaria, Danemarca, Olanda, Turcia, Kazahstan, Rusia, Letonia și Cehia.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?