Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Transnistria sărbătoreşte 24 de ani de independenţă

2 sep. 2014,, 15:29   Societate
2877 1
Foto: noi.md
În Transnistria au loc festivităţi cu prilejul celor 24 de ani de independenţă. Pentru prima dată în ultimii ani, din cauza situaţiei financiare dificile, autorităţile transnistrene au refuzat să organizeze o paradă militară.

Ziua Republicii – 2 septembrie, care este zi liberă în regiune, autorităţile au marcat-o printr-o ceremonie de depunere de flori la Memorialul Gloriei, arborarea "drapelului naţional", dar și numeroase activităţi de agrement. Pentru prima dată după mai mulţi ani, nu a fost susţinută o conferinţă de presă "cu privire la rezultatul dezvoltării republicii", nu a avut loc o întîlnire solemnă.

Ieri liderul transnistrean Evgheni Şevciuk a acordat doar numeroase "distincţii de stat". De data aceasta el nu a prezentat un raport. El s-a limitat la un mic mesaj de felicitare, în care ca obiectiv principal a numit "întărirea unităţii şi coeziunii poporului multinaţional din Transnistria, sporirea bunăstării oamenilor, consolidarea păcii şi stabilităţii în societate".

În mod tradiţional, în Transnistria au venit oaspeţi ruşi, în frunte cu deputatul Dumei de Stat Serghei Gavrilov. În faţa transnistrenilor, de asemenea, au evoluat artişti ruşi cunoscuţi – duetul „Chitare ruse”, Alexandr Gradski, Pelagheia, corul Mănăstirii „Întîmpinarea Domnului” din Moscova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?